top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Google+ Social Icon

RECENT POSTS: 

Er zijn nog geen tags.

SEARCH BY TAGS: 

Bespreken en beoordelen van je werk


Als we je werk bespreken en beoordelen, waar letten we dan op? Ik zeg met name "we" want de manier waarop jij, als leerling, over je werk praat en hoe je er naar kijkt, is veelzeggend. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten:

1. Je tekeningen en/of opdrachten gaan we samen bekijken en we noemen op wat er bijzonder aan is. Hoe ben je met de opdracht omgegaan? Ben je aan de opdracht ontsnapt omdat je al werkend op een ander idee gekomen bent, een idee dat dichter bij jou wereld ligt? Je vertelt het een en ander over het ontstaan van je werk, liep het allemaal vlot of was het een avontuur van lukken, mislukken, gummen, grommen en verfrommelen? Nieuwe dingen uit proberen, je weet dat dat door mij zeer gewaardeerd wordt .

Is je werk een vindingrijke interpretatie van de opdracht of is het een brave invul oefening?

2. Wat ook meespeelt: je inzet en betrokkenheid, altijd af te lezen aan het plezier dat je hebt in het werk. En als het fout gaat je woede en boosheid. Alles beter dan onverschilligheid.

3. Interactie met docent. Kom je regelmatig je werk laten zien? Maak je gebruik van de suggesties die je krijgt? Of doe je het juist helemaal anders ,omdat dat veel meer motiveert? Het is goed om te weten dat de docent ook van jullie invallen geniet en er af en toe wat van opsteekt. Het mes snijdt dan aan twee kanten: laten we elkaar scherp houden.

4. Op deze manier ontstaat er eigen gemaakt werk dat we koppelen aan kunst, theater en literatuur uit heden en verleden. Met deze betrokkenheid vergroten we jullie passie en bezieling. En dat is precies de bedoeling.


bottom of page