top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Google+ Social Icon

RECENT POSTS: 

Er zijn nog geen tags.

SEARCH BY TAGS: 

"LOPEND VUURTJE"


De mens is een lopend vuurtje dat zich beheersen moet, want alleen maar vanuit je gevoel leven, dat levert niets dan narigheid op. Gelukkig hebben we er wat op gevonden. Kunst. In de kunst kunnen we ons uitleven en doen alsof. Dat levert heel veel op, zowel voor de kunstenaar als voor de mensen die ervan genieten. We kennen vuur in vele vormen en gedaanten, symbolisch, realistisch, als gevoel of idee. Dat we nog steeds gefascineerd worden door vuur merken we op oudjaarsavond. We smeken de Goden om een voorspoedig nieuwjaar en gooien en knallen met z'n allen voor miljoenen vuur de lucht in, heel koel vinden Nederlanders dat.

Vuur is een verbrandingsproces waar veel hitte en kleurrijk licht bij vrij komt. Zoals gezegd, vuur gebruiken we ook vaak symbolisch, als je verliefd bent sta je in vuur, of je houdt een vurig pleidooi om mensen te overtuigen van je goede bedoelingen. Het is niet makkelijk het juiste evenwicht te vinden...al te heftig is niet prettig, maar leven op een te laag pitje is een vorm van lijden waar we ook niet gelukkig van worden.

Vandaag gaan we aan de slag door letterlijk een lopend vuurtje te maken......of als je een ander idee hebt om het vuur te laten ontbranden......graag


bottom of page