top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Google+ Social Icon

RECENT POSTS: 

Er zijn nog geen tags.

SEARCH BY TAGS: 

Neem een besluit: "ik ben creatief"

1. Als je nu jong bent en je zegt: "ik ben niet creatief" dan neem je eigenlijk een besluit dat verder reikt dan je zult beseffen. Stel je kunt heel goed Donald Duck tekenen en je blijft dat je leven lang herhalen, omdat je zoveel complimenten krijgt, dan kan een robot dat eindeloos veel beter en langer volhouden. Die gaat het winnen van je.

2.Leren is eigenlijk niets anders dan jezelf voortdurend vernieuwen. Bedenk dat creativiteit geen aangeboren eigenschap is maar meer een belangrijke vaardigheid die in tijden van robotisering en kunstmatige intelligentie steeds belangrijker wordt. Een robot kan een ding eindeloos goed en snel herhalen, maar is slecht in het variëren en bedenken van alternatieve ideeën en strategieën. Daar zijn creatieve en intelligente mensen voor nodig.

3. Durf te experimenteren. Probeer verschillende dingen uit. Het papier is geduldig.

4. Overleg over je ideeën. Ga verder met ideeën die werken en laat ideeën die niet werken los. Blijf overleggen en variëren op succesvolle ideeën.

5. Leer experimenteren en durf fouten te maken. Om nieuwe wegen te bewandelen zul je af en toe verdwalen. Verdwalen is heel lastig. Probeer maar eens rustig te blijven en je angst en ergernis te reduceren door te bedenken dat de weg naar een succesvol idee bijna altijd voert langs een onbegaanbaar pad met (val)kuilen en schijnbaar onoverwinnelijke hindernissen. Was dat niet zo, dan waren al veel meer mensen je voor gegaan en is het blijkbaar ook geen uniek pad. Kies niet voor de makkelijkste weg, want die neiging heeft elk mens. Probeer je te onderscheiden.


bottom of page