top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Google+ Social Icon

RECENT POSTS: 

Er zijn nog geen tags.

SEARCH BY TAGS: 

WERKEN AAN DE TOEKOMST......

Het kan geen kwaad om ons voor te bereiden op de toekomst. Een fijne buurt om te werken, te wonen, te recreëren, om te winkelen, die komt niet zomaar uit de lucht vallen. Daar gaan we over nadenken en vanuit ons vak gezien: daar gaan we aan bouwen. We bouwen met het doel om te communiceren, te overleggen, inzicht te krijgen en elkaar te overtuigen welke plannen het beste zijn voor jullie kinderen en de kinderen van die kinderen. Vorige week hebben we een eerste oefening gedaan. Snijden, vouwen, knippen en nadenken over schaal. We kwamen erachter dat een kubus van 8 cm op een schaal van 1:1000 altijd nog 80 meter is in de werkelijkheid. om zo'n kubus van 8cm te gebruiken voor het ontwerpen van een woon of werkruimte kun je beter een schaal van 1:100 gebruiken want dan is de kubus 8 meter in werkelijkheid en dus veel beter te gebruiken.

De komende donderdag (14 december 2017) gaan we weer aan de slag om wat grip te krijgen op dat complexe proces van ontwikkelen en ontwerpen.

Jullie krijgen allemaal een plattegrond van de buurt rondom het Zaanlands. Het is een goed idee om te starten vanuit het gebouw van Het Zaanlands Lyceum. Je komt er letterlijk elke werkdag. Omdat je er elke dag komt kan de schoonheid van het gebouw en de groene omgeving iets vanzelfsprekends voor je zijn. We gaan onze ogen openen en eens goed kijken waarom het een bijzonder gebouw is.

Verder gaat ieder van jullie individueel aan de slag met de plattegrond (van Google Earth)

Je krijgt een uitdraai van de hieronder geplaatste plattegrond en een transparant A4tje. Op dit transparant A4tje ga je de functies van het gebied aangeven. je kent ze wel: wonen, werken (in jullie geval naar school gaan) winkelen, recreëren en tot slot verplaatsen. In jullie geval vaak fietsen). Belangrijk is dat je zelf functies mag toevoegen en nog belangrijker is dat je niet alleen denkt vanuit je eigen belevingswereld maar ook denkt voor kleuters, bejaarden, zieke en gehandicapte mensen. Een goede wijk is een wijk waar uiteenlopende functies samenkomen en waar diverse mensen en dieren een gelukkig bestaan kunnen opbouwen.

Goed, aan de slag. Eerst een paar vragen over het schoolgebouw:

1. Waarom is het een prettig gebouw? Hoe komt dat?

2. Bedenk een plan om de functie van het gebouw te verbeteren. Denk hiebij aan het dak. Wat niemand van jullie weet is..... waar we nu zitten, (het B.V lokaal), dat was vroeger een kelder met een donkere vieze fietsenstalling..

Daarna aan de slag met de plattegrond:

De bestaande en door jou bedachte functies arceer je op het transparante papier met de hieronder aangegeven kleuren:

Werken is BLAUW

Wonen is ROOD

Winkelen is GEEL

Recreëren is GROEN

Bewegen is ZWART


bottom of page