FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Google+ Social Icon

RECENT POSTS: 

Please reload

SEARCH BY TAGS: 

September 1, 2018

June 13, 2018

May 17, 2018

March 21, 2018

February 8, 2018

March 19, 2017

January 10, 2017

Please reload

"LOPEND VUURTJE"

March 21, 2018

 

De mens is een lopend vuurtje dat zich beheersen moet, want alleen maar vanuit je gevoel leven, dat levert niets dan narigheid op. Gelukkig hebben we er wat op gevonden. Kunst. In de kunst kunnen we ons uitleven en doen alsof. Dat levert heel veel op, zowel voor de kunstenaar als voor de mensen die ervan genieten. We kennen vuur in vele vormen en gedaanten, symbolisch, realistisch, als gevoel of idee.  Dat we nog steeds gefascineerd worden door vuur merken we op oudjaarsavond. We smeken de Goden om een voorspoedig nieuwjaar en gooien  en knallen met z'n allen voor miljoenen vuur de lucht in, heel koel vinden Nederlanders dat. 

Vuur is een verbrandingsproces waar veel hitte en kleurrijk licht bij vrij komt. Zoals gezegd, vuur gebruiken we ook vaak symbolisch, als je verliefd bent sta je in vuur, of je houdt een vurig pleidooi om mensen te overtuigen van je goede bedoelingen. Het is niet makkelijk het juiste evenwicht te vinden...al te heftig is niet prettig, maar leven op een  te laag pitje is een vorm van lijden waar we ook niet gelukkig van worden.

Vandaag gaan we aan de slag door letterlijk een lopend vuurtje te maken......of als je een ander idee hebt om het vuur te laten ontbranden......graag  

Please reload

© 2015 by Hans Belleman. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Google+ Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now